Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
papryka 3 szt
ryż 2 torebki
pierś z kurczaka 80 dag
bulion warzywny 700 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kabaczka

Kabaczek obrać, przekroić na pół, jedną połowe zetrzeć na tarce, drugą połowe pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek, obrać i drobniutko posiekać. Paprykę (rózne kolory), oczyścić
z ziaren i pokroić.Pierś z kurczaka, pokroić w nieduże paski o średniej grubości,a następnie obsmażyć je.po usmażeniu doprawić do smaku.
Na drugiej patelni (na tym samym oleju co mięso) smażyć warzywa z ryżem, nastęnie wlać do nich bulion- dusiać razem ok 15 min, po czym dodać mięso. dusić jeszcze oki 5 mn. Na koniec całość doprawicdo smaku wg.wierzch mozna posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 11.04.2011 21:41
nowy pomysł na wykorzystanie kabaczka...w sezonie przyda się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak