Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z żelatyną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 40 dkg
ser (dwa razy zmielony) 60 dkg
jajko 6
galaretka 1
mleko 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z żelatyną

Margarynę utrzeć z cukrem do białości, do tego dodać ser i ucierać, potem po jednym żółtku, na koniec ubitą pianę z białek - wymieszać. Po wymieszaniu dodać żelatynę rozmieszaną w gotującym się mleku. Po lekkim wystudzeniu masę serową wyłożyć do tortownicy, a po lekkim zastygnięciu masy zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 02.10.2011 00:00
ciekawe
jasiek 02.05.2011 13:48
nie przepadam
berys18 17.02.2011 08:59
fajny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak