Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak gotowany z wieprzowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza 45dag
wieprzowina 40dag
cebula 15dag
tłuszcz 4dag
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak gotowany z wieprzowiną

Tłustą wieprzowinę pokroić na małe kawałki i smażyć z cebulą do zrumienienia.Kaszę namoczyć w zimnej wodzie na 2godz ,dobrze wypłukać ,osączyć .Mięso z cebulą włożyć do rondla ,wlać 3\\4l wody ,zagotować ,posolić ,posypać pieprzem,wsypać kasze i ugotować na bardzo małym ogniu do miękkości .Potrawę posypać posiekaną natką pietruszki .Podawac z sosem grzybowym lub cebulowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak