Zalewajka z kiełbasą

Zalewajka z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • liść laurowy

  • Żur w butelce

  • śmietana

    3 łyżki
  • kiełbasa podwawelska

    25 dag
  • majeranek Prymat

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i zalewamy ok. 2 l wody. Dodajemy listek laurowy.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy kiełbasę. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oleju, dodajemy do zupy. Dolewamy żur, przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i na końcu śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (39)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

04.02.2014 07:43
smaczna zupka.....

Anonimowy

04.02.2014 07:41
polecam....

Norgiusz

17.06.2012 10:59
super

Katarzyna59

28.05.2012 15:40
super

monika1968

03.05.2012 09:35
Rewelacyjny przepis

bursztynek

01.04.2012 00:31
ciekawa jestem jak smakuje

Angelika10

18.03.2012 13:42
super

Anna152

05.03.2012 18:44
na pewno smaczna.

Rogalik

15.02.2012 21:39
super

irenka

06.02.2012 13:15
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat