Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONA ROLADA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna
koperek 1 łyżka
cebulka 1 szt
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONA ROLADA

Bułkę namoczyć w mleku ,gdy zmięknie odcisnąć i dodać do mięsa dodać posiekaną cebulę, pieprz,sól,kucharek i bazylię tyle żeby wam smakowało.Papier do pieczenia lub folię aluminiową posmarować olejem rozsmarować mięso mielone posypać żółtym serem i koperkiem delikatnie zwinąć jak roladę ułożyć na blasze piec ok. 1 godz.w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 12.04.2011 13:34
super pomysł na roladę mięsną:)
Henryka2 11.04.2011 18:35
Mielone z efektem! Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak