Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa migdałowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mleko 50 ml
cukier 1 szkl
jaja 4 szt
cukier waniliowy
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: masa migdałowa

odlać z pół litra mleka większą część, zagotować. do reszty zimnego mleka wsypać cukier, wbić żółtka, wsypać cukier waniliowy, rozmącić i wlać na gotujące się mleko. powstały budyń ostudzić. margarynę rozetrzeć w makutrze, dodawać stopniowo ostudzony budyń. na końcu wsypać płatki migdałowe. lekko wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 04.07.2011 14:57
fajna
Sylwia88 11.04.2011 17:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak