Krewetki w sosie kokosowym

Krewetki w sosie kokosowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 400 g dużych krewetek (najlepiej królewskich) 200 ml mleka kokosowego 2 łyżki żółtej pasty curry 1 łyżka sosu rybnego 200 g

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki dokładnie umyć, obrać z pancerzyków, pozostawiając ogony. W garnku zagotować mleko kokosowe z pastą curry. Zmniejszyć ogień i podgrzewać 5 minut na małym ogniu pod przykryciem. Dodać sos rybny, cukier i dokładnie wymieszać. Dodać pomidorki i krewetki, jeśli są surowe i dusić 5 minut. Jeśli krewetki są już gotowane, dodać po 5 minutach od wrzucenia pomidorków. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z limonki. Na talerzu udekorować paskami papryczki. Podawać z ryżem jaśminowym.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

brygida

18.06.2010 22:19
fajne

darek6

16.06.2010 22:37
interesujące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat