Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone kurki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
cebula 1 szt
masło 60 gram
mąka 1 łyżka
sól do smaku
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: duszone kurki

Kurki myjemy dokładnie płuczemy i większe sztuki kroimy na pół,cebulę kroimy w kostkę i dusimy z masłem,dodajemy grzyby,dolewamy 1/4 litra wody i dusimy przez 30 min pod przykryciem,następnie posypujemy mąką doprawiamy do smaku solą.Można podprawić śmietaną i wymieszać z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 03.01.2012 17:19
pyszne
rosik93 21.09.2011 18:57
mniam
Daria14 11.04.2011 17:13
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak