Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwy placek drożdżowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
mleko 200 ml
mąka 1 kg
cukier 2/3 szk
budyń waniliowy 1 szt
masło 40 dag
orzechy laskowe 15 dag
rodzynki 15 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwy placek drożdżowy

1. Drożdże rozprowadź w letnim mleku. Przesiej mąkę. Dodaj cukier i przyprawę do piernika. Powoli dolewając mleko z drożdżami oraz wystudzonym i stopionym masłem, wyrób ciasto, odstaw na godzinę.
2. Do ciasta dołóż orzechy laskowe i rodzynki. Rozciągnij na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz ok 30 min w temp 175 stopni. Posmaruj lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 24.12.2013 10:18
pięknie wygląda
caralajna 08.08.2013 07:27
smaczne ciasto
kate.500 24.02.2013 19:04
pieknie wyrosl
Wafelek2601 24.11.2012 00:03
Pyszne ciasto
Iwusia 26.08.2012 13:06
lubię ciasta drożdżowe.
Renata22 10.11.2011 22:35
brzmi smacznie :) można jeszcze dodać szczyptę cynamonu, jak ktoś lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak