Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
boczek wędzony 20 dag
Majeranek suszony Prymat do smaku
chleb razowy 1/2 szt
chleb pszenny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinki z boczkiem

1. Boczek pokroić w małą kostkę tej samej wielkości. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, stopić, wyjąć. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w małą kostkę. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz ze smażenia boczku, dusić na małym ogniu kilka minut, aż jabłka zrobią się szkliste.
2. Do jabłek włożyć skwarki z boczku, posypać majerankiem, dokładnie wymieszać. Chleby pokroić na małe kromki, na każdy nałożyć mieszankę jabłka z boczkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.09.2013 00:08
super,muszé takie zrobić
Monika63 05.07.2012 08:57
fajny pomysł
marzencia2007 15.04.2011 12:25
ale fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak