Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety sojowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety sojowe 1 paczka
woda 1 szkl
olej 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 litra
mąka 1 łyżka
koperek 1 pęczek
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety sojowe

Kotlety sojowe zalewamy 1 szklanką wody i odstawiamy do napęcznienia.Do masy dodajemy olej i wyrabiamy.Formujemy małe pulpeciki.Obtaczamy je w mące i wrzucamy do wrzącego bulionu i gotujemy 10 minut.Z masła i mąki robimy zasmażkę i rozcieńczamy ją bulionem.Dodajemy śmietanę,koperek i przyprawiamy do smaku.Pulpety przekładamy do sosu i gotujemy jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.04.2013 21:36
ciekawe....tak jeszcze nie jadłam.
Krystyna32 08.09.2012 10:42
extra
berys18 15.08.2012 21:04
świetny pomysł
smakoszek 13.02.2012 20:08
bardzo ciekawa propozycja
MAR3STA 25.06.2011 17:36
lubię takie dania
Ania67 04.06.2011 08:29
robię podobne
alaaa 31.05.2011 21:59
muszę spróbować
IZABELA29 02.05.2011 10:08
cos dla mnie
misia53 27.04.2011 23:05
do wypróbowania...
traktorek 13.04.2011 16:29
w takiej wersji nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak