Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Tom Yum

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 100 g
woda 2 l
pierś z kurczaka 200 g
krewetki 300 g
papryczka chili 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Tom Yum

Na oleju chwilę (2 - 3 minuty) smażyć pokrojoną w paseczki pierś kurczaka. Zalać wrzątkiem, wrzucić trawę cytrynową, drobno posiekane, pozbawione pestek papryczki chilli, listki limonki kaffir. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut. Dodać pokrojone w paski grzyby, pastę tom yum oraz obrane krewetki. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem rybnym. Przed podaniem wyłowić kawałki trawy cytrynowej oraz listki kaffiru. Podawać posypane świeżą kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 07.07.2011 18:37
ciekawa nazwa
brygida 29.06.2010 22:06
fantastycznie roste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak