Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwasek kapustny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 duża
cebula 1 szt
sok z kwaszonej kapusty 1 szkl
śmietana 2 łyżki
woda 1 litr
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kwasek kapustny

Do przegotowanej wody wrzucić pokrojoną niewielką cebulę i marchew, gotować ok 15 minut, następnie dolać szklankę soku z kiszonej kapusty, dodać soli i pieprzu do smaku. gotować aż marchew będzie miękka, podprawić śmietaną i podawać jako zupę do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zawadka 17.02.2012 13:44
pusne
Małgorzata72 04.05.2011 19:20
bardzo dobre bardzo zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak