Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z gąskami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby gąski 30 dkg
JARZYNY 30 dkg
ziemniaki 30 dkg
śmietana 1 szkl
sól
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z gąskami

Jarzyny zalać zimną wodą i ugotować, po czym wywar przecedzić, dodać pokrojone w paseczki i sparzone gąski. Włożyć do zupy obrane i pokrojone w plasterki ziemniaki, a gdy się rozgotują, zaprawić śmietaną i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.06.2011 00:11
pycha
Małgorzata72 05.05.2011 14:36
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak