Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapłun

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 25 dkg
cebula 1 szt
sól
pieprz
chleb czerstwy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kapłun

2,5 litra wody gotować przez 5 minut. Podać pieprz i sól, czerstwy chleb pokroić w kostkę. Podobnie pokroić słoninę i usmażyć na złoty kolor. Dodać drobno posiekaną cebulę i zarumienić. Chleb zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 1 minutę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 11.04.2011 14:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak