Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na zaswasie z kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 80 dkg
wywar z warzyw 2 litry
kwas z kapusty 1 szkl
śmietana 1 szkl
sól
cukier
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na zaswasie z kapusty

Umyte i obrane buraki pokroić w cienkie plasterki, zalać wywarem z warzyw oraz kwasem z kapusty, dodać sól i cukier do smaku, gotować ok 30 minut. Przestudzony barszcz doprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Podawać z podlanymi tłuszczem ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 11.04.2011 14:27
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak