Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada z orzechami i migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tabliczka czekolady mlecznej 1
kilka orzeszków ziemnych
parę płatków migdałów
odrobina mleka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada z orzechami i migdałami

Czekoladę roztopić w garnku z małą ilością mleka (mleko dolewamy, by czekolada się nie przypaliła, ale nie za dużo by nie była za rzadka). W pojemniczek/salaterkę lub podobne naczynie kładziemy orzechy i migdały, zalewamy czekoladą, gdy wystygnie wkładamy do lodówki by stwardniała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 19.03.2012 18:36
no ta to jest nadziana orzechami:)
Mysiunia 21.01.2012 21:26
moja ciocia tak samo robi:) taka rozpuszczona i spowrotem zastygnięta czekolada jest bardziej delikatna - przynajmniej ja mam takie wrażenie :):)
romanrafal
romanrafal 04.05.2011 17:45
super
pacpaw 14.04.2011 21:01
ach te słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak