Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z mascarpone i łososiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
masło 20 dag
cukier puder 3/4 szkl.
żółtko jajek 3 szt.
mascarpone 1 op.
łosoś wędzony plastry 200 g
papryka czerwona 1 szt.
szczypiorek usiekany
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z mascarpone i łososiem

Ciasto : masło z mąką posiekać drobniutko, dodać żółtka, cukier, zagnieść, uformować kulę, włożyć do woreczka i do lodówki na ok 1/2 godziny. Następnie wyłożyć brzegi foremek wysmarowanych wcześniej tłuszczem. Nakłuć widelcem ciasto. Piec ok. 40 min.

Foremki z ciasta ostudzić.

Mascarpone wymieszać z papryką drobno pokrojoną, szczypiorkiem, drobno pokrojonym łososiem. Doprawić do smaku. Przełożyć do kruchych foremek.

Udekorować łososiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 02.07.2012 13:13
ciekawy przepis
Natalia/tubisiek 05.01.2012 20:49
wyglądają i zapewne smakują wyśmienicie!
adam1f 11.12.2011 00:10
dobre
Elżbieta17 19.06.2011 20:03
Zjadłoby się:)
anemon 06.05.2011 07:05
Robię takie.
Krystyna32 13.04.2011 02:27
pycha
Gosia40 12.04.2011 10:34
Uwielbiam babeczki, a jeszcze z mascarpone - super!
novita26 12.04.2011 07:44
mniam
Henryka2 11.04.2011 18:45
Ależ smakowicie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak