Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 50dag
porcja włoszczyzny
śmietana 1\\2szkl
cebula
sól
pieprz
przyprawa do zup w płynie
tłuszcz
koperek łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe

Oczyszczone ,wymyte żołądki zalać soloną wodą i gotować .Gdy bedą półmiękkie ,dodać jarzyny (bez cebuli)i gotować do miękkości .Ugotowane żołądki pokroić w drobne paseczki ,jarzyny w plasterki .W rondlu rozpuścić tłuszcz,przełożyć do niego pokrojone produkty ,dodać śmietanę ,drobno pokrojoną cebulę i wszystko razem podsmażyć na wolnym ogniu (ciągle mieszając ,żeby sie nieprzypaliło).Doprawić solą ,pieprzem i przyprawą do zup.Posypać umytym i posiekanym koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.04.2011 12:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak