Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto hali

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 0,5 szklanka
margaryna 0,5 kostki
jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
budynie śmietankowe 3 opakowanie
mleko 1 litr
serki waniliowe 4 opak
żółtko jajek 3 szt
margaryna 0,5 kostki
cukier 0.5 szkl
budyń śmietankowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto hali

z maki,cukru,margaryny,jajek i zoltka,proszku do pieczenia-zagniatamy ciasto,dosypujemy kakao.Wykladamy na wysmarowana prostokatna blache.Gotujemy budyn.Na litr mleka dajemy 3 opakowania budyniu.Goracy budyn wylewamy na ciasto.
Margaryne ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy zoltka i serki.Wsypujemy budyn i dodajemy ubita piane z czterech bialek.delikatnie mieszamy i wykladamy na mase budyniowa.Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok.45-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.03.2012 17:52
pewnie smakuje wyśmienicie
everything 25.01.2012 09:45
super wygl?da
Sylwia56
Sylwia56 20.11.2011 21:54
fajne
Mysiunia 09.06.2011 23:08
pyyszne:)
Jolanta40 11.02.2011 10:46
lubię takie ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak