ciasto hali

ciasto hali

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanka
  • margaryna

    0,5 kostki
  • jajka

    2 szt
  • żółtko

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 lyzeczki
  • budynie śmietankowe

    3 opakowanie
  • mleko

    1 litr
  • serki waniliowe

    4 opak
  • żółtka

    3 szt
  • margaryna

    0,5 kostki
  • cukier

    0.5 szkl
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z maki,cukru,margaryny,jajek i zoltka,proszku do pieczenia-zagniatamy ciasto,dosypujemy kakao.Wykladamy na wysmarowana prostokatna blache.Gotujemy budyn.Na litr mleka dajemy 3 opakowania budyniu.Goracy budyn wylewamy na ciasto.
Margaryne ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy zoltka i serki.Wsypujemy budyn i dodajemy ubita piane z czterech bialek.delikatnie mieszamy i wykladamy na mase budyniowa.Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok.45-60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

14.03.2012 17:52
pewnie smakuje wyśmienicie

everything

25.01.2012 09:45
super wygl?da

Sylwia56

20.11.2011 21:54
fajne

Mysiunia

09.06.2011 23:08
pyyszne:)

Jolanta40

11.02.2011 10:46
lubię takie ciacha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat