Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowa babka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
budyń śmietankowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 5 łyżek
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowa babka

Obie mąki,budyń i proszek do pieczenia przesiewamy do miski.Margarynę miksujemy z cukrem i żółtkami,dodajemy olej,ocet i mąkę.Dokładnie miksujemy.Ubijamy z białek sztywna pianę i delikatnie łączymy z masą.Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką.Wylewamy ciasto.Pieczemy około 60 minut(sprawdzamy patyczkiem) w 180 stopniach.Gotową babkę smarujemy biała polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 16.01.2014 10:22
bardzo smaczna
romanrafal
romanrafal 05.02.2012 09:54
pycha
Ada-Gaba 15.01.2012 08:47
znakomita
irenka 21.12.2011 17:25
pyszna
Grazyna0211 06.09.2011 12:18
bardzo fajny przepis z tym budyniem
Justyna Jussstiii 04.06.2011 06:40
super
Teresa19 13.05.2011 11:39
pyszna
Mariusz10 11.04.2011 22:50
smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak