Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CWIBAK

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 1 szkl.
cukier puder 1 szkl.
bakalie 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: CWIBAK

Żółtka utrzeć razem z cukrem, następnie powoli wsypywać mąkę ciągle mieszając.

Następnie dodać bakalie i wszystko delikatnie wymieszać.

Z białek ubić sztywną pianę, dodać ją do reszty, delikatnie wymieszać.

Podłużną foremkę nasmarować tłuszczem, wyłożyć papierem, wlać do niej ciasto, piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny.

W trakcie pieczenia nie ruszać foremką.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 20.11.2012 23:13
pierwszy raz słyszę taką nazwę
aga130982 28.02.2012 16:58
super
Margo1 12.04.2011 20:14
uwielbiam to !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak