Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMARAŃCZE W CIEŚCIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 6 sztuk
cukier 4 łyżki
jajko 4 sztuki
mąka 1,5 łyżki
margaryna - do smażenia
cukier puder - -

Przepis i sposób przygotowania na: POMARAŃCZE W CIEŚCIE

Pomarańcze obrać ze skóry, pokrajać w poprzek na dość grube plastry.
Jajka rozdzielić, białka ubić na sztywną pianę, żółtka zetrzeć z cukrem, a następnie dodać je do białek ciągle mieszając.
Roztopić na patelni margarynę, pomarańcze maczać w cieście i od razu kłaść na patelnie.
Smażyć z obu stron.
Na talerzu po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.04.2011 20:15
chyba nie kojarzę tego nie jadłam..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak