ryżowce

ryżowce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    30 dkg
  • jajka

    3 szt
  • ser żółty

    10 dkg
  • śmietana

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż ugotować na sypko,odsączyć,dodać masło,żółtka,starty ser,posiekaną natkę i doprawić solą,dobrze wymieszać,na koniec dodać ubite ze szczyptą soli na sztywną pianę białka i raz jeszcze delikatnie wymieszać.Formować małe kotleciki,panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Podawać z surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

05.03.2012 10:39
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat