Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos agrestowy(do ryb z rusztu)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 g
cukier 60 g
szczypiorek usiekany 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: sos agrestowy(do ryb z rusztu)

Agrest wypłukać,dodać masło i dusić pod przykryciem,dolewając po trochu wody,aż powstanie gęsta masa,następnie przetrzeć,dodać cukier,przyprawić pieprzem i solą,zagotować.Podawać posypany siekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak