Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z czosnkiem(perżole)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 20 g
tłuszcz 80 g
czosnek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 1000 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z czosnkiem(perżole)

Z mięsa przygotować 5kotletów,lekko rozbić tłuczkiem,posolić,oprószyć pieprzem i mąką,usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Mięso wyjąć,a w tłuszczu podsmażyć drobniutko posiekany czosnek.Kotlety ponownie włożyć do tłuszczu,podlać wodą i lekko poddusić.Podawać z ziemniakami(frytki,pure) i jarzynami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 11.04.2011 12:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak