Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z mięsem wieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 100 g
fasola szparagowa 250 g
groszek zielony 150 g
koncentrat pomidorowy 50 g
cebula 150 g
ziemniaki 400 g
olej słonecznikowy 30 g
sól do smaku
pietruszka zielona 10 g
wieprzowina 600 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z mięsem wieprzowym

Mięso umyć,osączyć,pokrajać w kostkę,obsmażyć na oleju razem z drobno pokrajaną cebulą,dodać pieprz,sól,podlać wodą i dusić.Do podduszonego mięsa dodać oczyszczoną i pokrajaną w paski paprykę,fasolę szparagową,zielony groszek oraz obrane,umyte i pokrajane w kostkę ziemniaki.Koncentrat pomidorowy rozmieszać ze szklanką wody,zalać potrawę i wstawić na ok.30minut do nagrzanego piekarnika.Podawać w naczyniu w którym się zapiekała posypując zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 11.04.2011 11:51
świetny przepis
Małgorzata113 11.04.2011 11:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak