RYŻAKI

RYŻAKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    30 dkg
  • ser biały

    10 dkg
  • margaryna

    10 dkg
  • jajka

    2 szt
  • posiekany szczypiorek

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż ugotować na sypko,odsączyć i ostudzić.Ser przetrzeć przez sito,dodać do ryżu razem z jajkami i szczypiorkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem,wyrobić na jednolitą masę.Formować małe placuszki i panierować w bułce tartej.Usmażyć.Podawać z pikantnym sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

06.10.2012 00:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat