Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻAKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dkg
ser biały 10 dkg
margaryna 10 dkg
jajko 2 szt
posiekany szczypiorek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻAKI

ryż ugotować na sypko,odsączyć i ostudzić.Ser przetrzeć przez sito,dodać do ryżu razem z jajkami i szczypiorkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem,wyrobić na jednolitą masę.Formować małe placuszki i panierować w bułce tartej.Usmażyć.Podawać z pikantnym sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 06.10.2012 00:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak