Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik biedronka według Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nutella 25 dkg
masło 2 1/2 łyżki
suchary bez cukru 1/2 paczki
galaretka agrestowa
galaretka brzoskwiniowa
biały ser 1 kg
cukier puder 1 szklanka
delicje 1 paczka
galaretka truskawkowa
TRUSKAWKI MROŻONE 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik biedronka według Agi

Ciasto bardzo smaczne choć troszkę pracochłonne.Najpierw rozpuszczamy galaretki,każdą osobno w szklance wody.Teraz przygotowujemy spód.Suchary dobrze mielimy w maszynce do mięsa.Dodajemy masło i nutelle i dokładnie wyrabiamy.Masa dokładnie wylepiamy spód suchej tortownicy(średnica 25 cm.).Twaróg(najlepiej taki gotowy w wiaderku)dzielimy na pół.Jeżeli mamy biały ser to musimy go przepuścić przez maszynkę.Połowę sera ucieramy z 1/2 szklanki cukru pudru i dodajemy zimna galaretkę agrestową.Wkładamy do tortownicy i do lodówki.Na to układamy dowolnie delicje.Teraz tak samo z druga galaretką(brzoskwiniową) i znów do lodówki.Rozmrożone truskawki(razem z sokiem) miksujemy i do tego dodajemy galaretkę truskawkową.Wylewamy na poprzednie masy.Wkładamy do lodówki i czekamy:) aż zastygnie.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 17.06.2012 18:12
swietny
Dorota37 14.05.2012 20:05
ciekawy
Dorota37 14.05.2012 20:05
ciekawy
Krystyna32 13.01.2012 09:41
extra
irenka 19.12.2011 14:54
pyszny i śliczny
ben-ka 30.09.2011 12:24
rewelacja,pomysł świetny:)
Wacław 22.09.2011 16:43
wow,pycha !
Mysiunia 11.07.2011 13:05
piękny i pyszny!
kochanyptysiu 24.05.2011 10:14
REWELACJA!
jeta72 11.05.2011 17:57
coś pysznego;)
joanna77 18.04.2011 22:05
super
Justyna Jussstiii 17.04.2011 12:53
pychotka palce lizać
Teresa19 15.04.2011 20:18
super.
Dorota59 11.04.2011 15:39
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak