Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie wielkanocne śniadanko.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek wiejski
łosoś
wafle ryżowe (z solą morską)

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie wielkanocne śniadanko.

Składniki:
* na 1 porcję:
* 2 wafle ryżowe z solą morską Good Food
* 1 duży plaster łososia wędzonego
* 2 czubate łyżeczki serka wiejskiego Piątnica 3% tłuszczu
* 2 listki sałaty
* 1 rzodkiewka
* 4 plasterki ogórka zielonego ze skórką
* 6 oliwek zielonych
* 2 plastry pomidora
* garść posiekanego szczypiorku
* pieprz kolorowy
Na waflach ryżowych położyć po listku sałaty. Na nich rozsmarować po łyżeczce serka wiejskiego. Na serku rozmieścić plaster pomidora, ogórka, rzodkiewki i rulon z połowy plasterka łososia. Udekorować resztą ogórka, rzodkiewki i oliwkami. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć pieprzem kolorowym, świeżo zmielonym. Nie ma potrzeby solenia (słony jest łosoś i wafle ryżowe,które zawierają sól morską).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 16.02.2012 10:18
Super, smacznie się prezentuje
caroline1983 23.04.2011 15:27
Bardzo ładne
Misiek1 12.04.2011 11:30
Podoba mi się:)
SmacznaPyza 11.04.2011 14:00
bardzo smacznie i leciutko!
Mati13 11.04.2011 09:37
cudownie wgląda!
Małgorzata113 11.04.2011 08:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak