Kapusta z koperkiem na pikantnych polędwiczkach wieprzowych

Kapusta z koperkiem na pikantnych polędwiczkach wieprzowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młodej białej kapusty

    1 główka
  • koperku

    2 pęczki
  • oliwy z oliwek

    50 ml
  • papryki ostrej mielonej

    1 łyżka
  • musztardy węgierskiej

    3 łyżki
  • masła

    1 łyżka
  • mąki pszennej

    1/2 łyżki
  • limonka

    50 z limonką
  • polędwiczki wieprzowe

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę wieprzową przekroić wzdłuż nie docinając do samego końca, a następnie podzielić na trzy części. Wymieszać oliwę z oliwek, sos chili, musztardę węgierską, paprykę ostrą mielona oraz sól i pieprz. Do marynaty przełożyć kawałki polędwiczki, wymieszać i odstawić na kilka godzin, aby mięso \"przeszło\" marynatą.

Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, a następnie ja poszatkować. Przełożyć do garnka, dodać sól i pieprz i dusić pod przykryciem. gdy kapusta będzie miękka dodać posiekany koperek. Na patelni zasmażyć mąkę na masełku i dodać do kapusty. Wszystko razem wymieszać.

Polędwiczki przełożyć razem z marynatą na patelnię, upiec do miękkości.

na talerzu ułożyć polędwiczki, na nich kapustę i obficie posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

01.03.2012 08:55
pycha

Małgorzata106

07.01.2012 15:06
super

Mysiunia

12.10.2010 18:51
mm pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat