Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem na pikantnych polędwiczkach wieprzowych

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młodej białej kapusty 1 główka
koperku 2 pęczki
oliwy z oliwek 50 ml
papryki ostrej mielonej 1 łyżka
musztardy węgierskiej 3 łyżki
masła 1 łyżka
mąki pszennej 1/2 łyżki
limonka 50 z limonką
polędwiczki wieprzowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem na pikantnych polędwiczkach wieprzowych

Polędwiczkę wieprzową przekroić wzdłuż nie docinając do samego końca, a następnie podzielić na trzy części. Wymieszać oliwę z oliwek, sos chili, musztardę węgierską, paprykę ostrą mielona oraz sól i pieprz. Do marynaty przełożyć kawałki polędwiczki, wymieszać i odstawić na kilka godzin, aby mięso \"przeszło\" marynatą.

Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, a następnie ja poszatkować. Przełożyć do garnka, dodać sól i pieprz i dusić pod przykryciem. gdy kapusta będzie miękka dodać posiekany koperek. Na patelni zasmażyć mąkę na masełku i dodać do kapusty. Wszystko razem wymieszać.

Polędwiczki przełożyć razem z marynatą na patelnię, upiec do miękkości.

na talerzu ułożyć polędwiczki, na nich kapustę i obficie posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.03.2012 08:55
pycha
Małgorzata106 07.01.2012 15:06
super
Mysiunia 12.10.2010 18:51
mm pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak