Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kruszonką z dalekiej Ameryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
migdały płatki 60 gram
cukier 2-3 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
cynamon 1 łyżeczka
mąka 200 gram
cukier 200 gram
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kruszonką z dalekiej Ameryki

Jabłka obrać,pokroić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Posypać cukrem(2 łyżki )wymieszanym z cukrem waniliowym i cynamonem.Płatki migdałowe uprażyć.
Z mąki,masła i cukru zagnieść kruszonkę.Uprażone migdały dodać do kruszonki i posypać nią jabłka.Włożyć do nagrzanego piekarnika do 250 st.C. i piec,aż kruszonka się zrumieni.Podawać na ciepło z bitą śmietaną i lodami waniliowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 14.11.2013 14:48
ja tez uwielbiam takie ciasta :)
IZABELA29 14.04.2013 09:40
uwielbiam takie ciasta
Elżbieta17 13.04.2013 18:13
uwielbiam sernik:)
Wafelek2601 01.03.2013 10:16
Super ciacho
Krystyna32 23.07.2012 15:00
pycha
ziutula
ziutula 14.02.2012 11:08
u nas jabłeczniki często goszczą...
Justyna37 09.02.2012 22:21
pycha
Łukasz15 19.01.2012 16:29
super ciasto
Dorota59 28.12.2011 16:42
przepadam za jabłecznikami
Kuchareczekjeden 31.10.2011 14:23
dla mnie super
AgaS10 31.10.2011 13:31
apetyczne:)
Robert10 31.10.2011 10:49
brzmi zachęcająco
RenataZ-et 26.10.2011 20:32
pyszny jabłecznik
eli82 19.09.2011 16:03
dobre
misia53 27.07.2011 21:39
z pewnoscią smaczne
m1monika 01.07.2011 09:01
pyszne, zjadłabym;)
Ewa111 10.05.2011 21:09
z lodami bardzo smaczne
ben-ka 07.05.2011 08:04
to bym zjadła,lubię jabłka.
IZABELA29 17.04.2011 09:51
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak