Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
bulion warzywny 1,5 litr
śmietana słodka 150 ml
masło 1 łyżka
ziemniaki 2 szt
pietruszka zielona 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki pokroić na półplasterki i podsmażyć je na maśle,tak długo ,aż odparuje woda.Wrzucić do bulionu i gotować na małym ogniu ok.20 minut.Ziemniaki obrać,opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Pod koniec gotowania dodać do pieczarek.Jeszcze pogotować ok 10 minut.Doprawić solą i pieprzem.Na koniec wlać śmietanę i posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.02.2014 18:30
smaczna zupa
Bernadeta1 19.09.2013 00:24
bardzo smaczna zupka
Wacław 28.06.2013 09:29
pyszna zupa,ja ją z makaronem
Seba 15.05.2013 09:22
moja ulubiona
Wafelek2601 09.11.2012 08:13
Wyśmienita
Motorek 08.11.2012 09:19
smaczna zupka
Krystyna32 23.08.2012 06:28
super
Teresa19 04.09.2011 09:18
pyszniutka
Justa32 31.08.2011 08:51
bardzo lubię
IZABELA29 25.08.2011 09:40
uwielbiam
smakoszek 29.06.2011 21:47
Pyszniutka
IZABELA29 14.04.2011 10:10
pyszne teraz bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak