Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier kryształ 12 dag
woda 1/2 litra
mąka ziemniaczana 4 dag
woda zimna 1/2 szkl
porzeczki czarne 20 dag
porzeczki czerwone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel porzeczkowy

Porzeczki przebrać,opłukać ,osączyć.1/2 wody zagotować z dodatkiem cukru,do gotującej się wody wrzucić porzeczki .Pozostałą wodę wymięszać z mąką ziemniaczaną .Dodać do gotujących się porzeczek ,ciągle mięszając doprowadzić do wrzenia.Odstawić i wyporcjować.Po przestudzeniu można dodać bitą śmietanę na górę deseru i porzeczki świeże:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 01.12.2013 21:40
co domowe to pyszne
romanrafal
romanrafal 04.11.2012 10:40
fajny kisielek
Kas2 25.08.2012 20:50
ale fajny przepis
kamyk 30.04.2012 09:43
pycha
Mati13 06.02.2012 11:16
wyśmienity!
Monika193
Monika193 05.01.2012 23:47
super
misia53 24.12.2011 16:19
taki swojski , domowy ....super!
Rybciia 20.12.2011 20:06
smaczny!!!
olkaaa 07.12.2011 07:42
jeszcze nie próbowałam
Teresa19 01.12.2011 06:47
lubię taki kisiel
iza15 07.10.2011 21:20
ciekawy
m1monika 20.08.2011 09:14
smaczny
pacpaw 31.07.2011 20:18
fajny pomysł
Barbara/zuza22_85 05.07.2011 23:20
super
traktorek 30.06.2011 20:17
fajne
Margo1 28.06.2011 01:01
ciekawy porzeczkowy
Ewelina38 16.05.2011 18:23
super, już nie mogę się doczekać sezonu porzeczkowego
RenataZ-et 16.04.2011 20:56
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak