Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka do obiadu z sałaty masłowej, liści szpinaku i jogurtu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 6 dużych liści
szpinak świeży 100 gram
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
jogurt naturalny mały kubeczek
ocet 1 łyzka
cukier 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka do obiadu z sałaty masłowej, liści szpinaku i jogurtu

Sałatę i szpinak umyć i poszarpać. Z octu, cukru i 2 łyżek wody ugotować zalewę, którą zalać sałatę i szpinak (gorącą). Z jogurtu i roztartych zółtek przygotować sos. Białka pokroić i dodać do sałatki, zalać sosem i podawać do drugiego dania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 11.03.2012 20:17
super sałatka
usmiech 06.12.2011 12:03
fajne
Justyna223 04.10.2011 13:17
pycha
Justyna223 04.10.2011 13:16
pycha
Izabela28 14.09.2011 20:59
interesująco wygląda ta sałatka;)
Sylwia56
Sylwia56 27.08.2011 17:48
ciekawe
Neetka90 16.07.2011 10:59
wygląda smacznie ;-)
motomaniak 11.07.2011 09:40
cos nowego
Edyta31 04.07.2011 13:44
ciekawe połączenie sałaty ze szpinakiem, koniecznie muszę spróbować!
magduś83 02.06.2011 17:04
ciekawe
Mirka-Ludomila 29.04.2011 08:15
coś innego, ale fajne
anemon 14.04.2011 07:02
Dla mnie to zupełna nowość, ta gorąca zalewa. Połączenie sałaty i szpinaku wyglada zachęcająco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak