Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa przecierana warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka warzywna 160 g
wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
mąka 2 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: zupa przecierana warzywna

Warzywa (dowolne wg upodobania) rozdrobnić, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować. Gdy będzie miękki wyjąć i przetrzeć przez sito. Połączyć przecier z z wywarem z warzyw i wywar z kości. Dodać śmietanę rozrobioną z mąką. Zupę zagotować, dodać tłuszcz i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 10.04.2011 20:33
super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak