Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki do zup słone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 15 dag
śmietana 15 dag
drożdże 2 dag
jajko 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki do zup słone

Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać śmietanę rozmieszaną z drożdżami, żółtko, sól- wyrobić ciasto. Z ciasta formować cienkie paseczki takie jak paluszki i układać je na blasze do pieczenia, lekko posmarować olejem, smarować białkiem i posypać kminkiem. Piec w mocno nagrzanym piekarniku do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak