Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 40 dag
boczek wędzony 30 dag
papryka 3 szt
masło 5 dag
sól
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po węgiersku

Ryż wsypać do garnka teflonowego i podgrzewać aż podeschnie. Zalać 1 l wody, dodać majeranek i sól. Gotować ma małym ogniu do momentu gdy ryż będzie sypki. Na patelni roztopić masło i dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz boczek. Dusić ok. 10 min. Wymieszać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.06.2013 23:10
Z boczkiem musi być pyszny
olkaaa 25.05.2013 13:19
chętnie sprobuję
pestka 27.04.2013 20:57
dla mnie to nowa propozycja
kanu83 06.04.2013 10:37
Takiego jeszcze nie jadłem
jeta72 27.03.2013 08:42
bardzo smaczny :-)
Elżbieta17 23.11.2012 19:51
musi być smaczny:)
kuklik 29.10.2012 10:14
pyszności
kate.500 06.05.2012 18:22
super
Justyna37 24.03.2012 09:20
smaczny
Ewelina38 12.01.2012 19:41
coś dla mnie, uwielbiam ryż
alaaa 17.07.2011 21:01
proste do zrobienia a jakie smaczne
AgaS10 23.05.2011 10:56
pyszny taki ryż:)
Marzena34 10.05.2011 11:03
smaczne
Izabela28 17.04.2011 20:33
smaczna, prosta potrawa:)
Ania67 12.04.2011 09:49
rewelacja
Dorota59 11.04.2011 10:21
fajne-muszę taki zrobić
kriso 11.04.2011 06:13
szybkie danie
MAR3STA 10.04.2011 22:20
świetna propozycja;)
m1monika 10.04.2011 15:57
to coś dla mnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak