Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelki Andzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 6 łyżek
śmietana kremówka 1,5 szklanki
cukier 2 szklanki
miód 3/4 szklanki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelki Andzi

Wszystkie składniki włożyć do garnka (najlepiej z grubym dnem). Zagotować na wolnym ogniu. Gotować około 40 minut często mieszając. Masa powinna mieć kolor nieco ciemniejszy niż krówki. Pojemik np. po lodach wyłozyć papierem do pieczenia i wlac masę. zostawić do zastygnięcia na około 1,5 godziny. Po tym czasie pociąć masę na kwadraciki wielkości cukierków lub w pałeczki. Owinąć w papierki lub folię.
Smacznego!!!

--> karmelki można przechowywać do 2 tygodni jednak po tygodniu są już twardsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 21.11.2011 10:10
mniam te słodkości są pyszne..
suzana 10.04.2011 15:34
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak