Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane ryżem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
jajko 1 szt
pomidory 10 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 1 lyżka
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
kostka rosołowa 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane ryżem i pieczarkami

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wsypać drobno pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Następnie włożyć do miski, dodać ugotowany ryż, wbić jajko, wymieszać, przyprawić do smaku. Pomidory umyć, odciąć piętki, wydrążyć miąższ, nałożyć farsz, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do śmietany dodać wydrążony miąższ, przyprawę maggi,sól pieprz, szczyptę cukru, wymieszać i zalać pomidory. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp 190 stopni około 15 minut. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.04.2013 21:10
Muszą być smaczne.
aginaa 15.06.2011 22:43
super, musza byc pyszne
Katarzyna/kate1980 11.05.2011 17:31
pyszności
Natalia/tubisiek 27.04.2011 18:48
pyszne!
Dorota59 26.04.2011 13:25
pyszniutkie
Robert10 16.04.2011 11:13
rewelacja-muszę takie zrobić
MAR3STA 11.04.2011 18:26
wspaniały obiadek;)
suzana 10.04.2011 15:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak