Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z jajek i tuńczyka

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 5
łyzki posiekanego szczypiorku 3
łyżki majonezu 3-4
tuńczyk w sosie własnym 185 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku:
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z jajek i tuńczyka

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej albo zmielić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jajka i tuńczyka wymieszać, dodać majonez, szczypiorek, doprawić pastę solą i pieprzem. Podawać na kromkach pieczywa, krakersach... Przybrać listkami zieleniny, paskami papryki, plasterkami pomidora lub ogórka...Pieczywa do kanapek z taką pastą nie smaruję już masłem - wystarczy dodany majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 11.08.2013 14:22
coś dla mnie bo lubię tuńczyka
jerry1 01.06.2012 12:25
super
Anna133 15.04.2012 20:39
pyszniutkie
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 14.04.2012 19:34
kuszące, nie podzieliłabym się z nikim, no może z jedną osobą.... ;)
Misia13 07.06.2011 11:35
ciekawy przepis
eli_555 26.04.2011 22:50
pycha
Tahitha 09.02.2011 07:33
Super pasta, pyszna z bułeczkami świeżymi :)
wiola28a 31.01.2011 15:48
pychotka!
Katarzyna156 27.11.2010 12:30
Pięknie zrobione :)
kasiurek 09.09.2010 11:17
ślicznie to wygląda:)
iwa643 17.06.2010 07:15
bardzo fajna pasta wykorzystam napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak