paszteciki z farszem jajecznym z kapustą

paszteciki z farszem jajecznym z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 g
  • margaryna

    25 g
  • śmietana

    25 g
  • drożdże

    5 g
  • sól

  • Farsz:

  • kapusta biała

    200 g
  • jajko

    1 szt.
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: ugotować kapustę, ostudzić i posiekać. Ugotować jajko, ostudzić, posiekać. Jajko i kapustę wymieszać, dodać przyprawy- podsmażyć. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat