Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozór wołowy gotowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ozór 1
włoszczyzna 3 dag
cebula 10 dag
sól
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ozór wołowy gotowany

Ozór oskrobać niżem, wymyć dokładnie, najlepiej wyszorować szczotką, usunąć ślinianki, wypłukać, osączyć. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować przez dwie godziny. Wyjąć, ostudzić, wkładając do zimnej wody, zdjąć skórę; w tym samym czasie do wywaru dodać włoszczyznę, listek laurowy, sól, zagotować. do wrzącego wywaru włożyć oskrobany ozór i ugotować do miękkości. Podawać na zimno lub gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak