Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w winie duszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt.
olej 3 łyżki
pomidor 5 szt.
czosnek 3 ząbki
rosół ½ szklanki
pieczarki 30 dag
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w winie duszony

Kurczaka podzielić na części, usunąć grubsze kości. Mięso zrumienić na patelni. Przełożyć do rondla. Na patelni podgrzać pokrojone pomidory, czosnek, wino i rosół, dodać przyprawy i zagotować, po czym przełożyć do mięsa. Wszystko dusić razem pod przykryciem. Pieczarki oczyścić, pokroić dodać do mięsa, przykryć i dusić jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 14.09.2011 16:58
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak