Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra pasiasta

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 3 szklanki
kakao 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
woda gazowana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: zebra pasiasta

białka ubijamy na sztywno , dodajemy żółtka i cukier puder i nadal ubijać , następnie dodajemy olej i wodę na koniec mąkę z proszkiem, dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy kakao a do drugie 2 łyżki mąki ziemniaczanej ,pieczemy 45 min , w tem 180 st ,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2013 11:42
Znane i dobre ciasto.
bietka 08.06.2012 11:42
super, tez taką robię:)
ewcia1312 11.02.2012 09:18
Uwielbiam zebrę :) W dzieciństwie mama ją zawsze piekła ...
SmakolykiJoanny 22.07.2011 06:55
to jeszcze ciasto za nasze babcie prawda proste i we wzorki :)
Anna133 27.06.2011 06:59
uwielbiamy takie suche ciasta :)
misia53 21.06.2011 11:35
ślicznie ci wyszla...
PaniMISIOWA 16.06.2011 11:26
fajna
Anna133 31.05.2011 12:59
mam dobry sposób na takie ładne ułożenie sie kolorów , chętnym zdradzę :)
Mariusz10 20.05.2011 22:48
genialne wykonanie
Anna133 16.05.2011 11:38
lekkie i piskowe pyszne ;)
marchewka 10.05.2011 23:47
piękna Ci wyszła!
Marzena831 03.05.2011 12:39
Uwielbiam zebrę! Szybka, łatwa, smaczna i świetnie wygląda :)
evja 02.05.2011 10:38
Smakowicie wygląda!
kate.500 27.04.2011 15:14
Wygląda kapitalnie... i zasługuje na mln plusików...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak