Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAJMAK

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku 0,3 kg.
cukier 0,8 kg.
woda 800 ml.
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: KAJMAK

Wodę połączyć z mlekiem w proszku. Dokładnie wymieszać, przecedzić przez bardzo drobne sitko.
Dodać cukier, gotować na małym wolnym ogniu ok. 2 godzin, ciągle mieszając, szczególnie pod koniec gotowania, gdy masa będzie już gęsta.
Gdy masa zacznie ciemnieć, zestawić z gazu, mieszać jeszcze ok. 5 minut.
Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Andruty smarować kremem, układając jeden na drugi. Zawinąć w papier i odstawić do lodówki.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 15.09.2011 23:09
mniam
MAR3STA 26.07.2011 23:16
fajny andrucik:)
Margo1 10.04.2011 21:56
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak