Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z tuńczykiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liści sałaty - rodzaj dowolny, ja użyłam karbowanej kilka
kawałku papryki świeżej żółtej i czerwonej po 1
pomidor 1
ząbek czosnku 1
lyzka majonezu 1
łyżki posiekanego koperku 2
garść listków natki pietruszki 1
tuńczyk w sosie własnym 185 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku:
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z tuńczykiem

Sałatę opłukać, dobrze osączyć, porwać na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić w kostkę albo cienkie paski. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki. Tuńczyka osączyć z wody lub oleju. 2-3 łyżeczki zalewy (wody lub oleju) połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić dobrze solą i pieprzem, ew. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Na talerzach ułożyć sałatę, na niej pomidora, paprykę, różyczki kalafiora i brokuła. Na całości rozrzucić kawałki tuńczyka. Sałatkę polać sosem i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.10.2010 18:59
ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak